LONDON, October 4, 2016 /PRNewswire/ --
Städer runt om i världen, från Aten till Abuja, från Stockholm till São Paulo, rapporterar genom den ideella organisationen CDP att uppkomsten av en koldioxidsnål ekonomi erbjuder en viktig ekonomisk möjlighet för samarbete med företag, utveckling av nya industrisektorer och en ny motståndskraft.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151103/283429LOGO )
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160930/414000 )
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160930/414001 )
I år offentliggjorde 533 städer klimatrelaterad information genom CDP, f.d. Carbon Disclosure Project, däribland 126 städer från 32 länder i Europa. En övervägande del av städerna hittade över 1 000 ekonomiska möjligheter kopplade till klimatförändringar, däribland finns 299 städer som utvecklar nya företagsbranscher såsom ren teknik.
London i Storbritannien London i Storbritannien rapporterar att den koldioxidsnåla marknaden är värd drygt US$ 33 miljarder för stadens ekonomi, och är bland de städer som främjar uppkomsten av nya industrier. På liknande sätt meddelade Cardiff, Köpenhamn, Dublin, Hamburg, Madrid, Milano, Nice, Paris, Rotterdam, Stockholm och Venedig att de alla vill främja grön tillväxt genom att utveckla nya industrier kopplade till klimatförändringar.
Rönen presenteras i It takes a city: The case for collaborative climate action, en ny rapport som publiceras av CDP och AECOM, och som sponsras av Bloomberg Philanthropies. Rapporten granskar affärsfall för städer så att de kan samarbeta med den privata sektorn om hur man ska ta itu med klimatförändringarna.
Stockholms borgmästare, Karin Wanngård, vars stad planerar att vara helt fri från fossila bränslen innan år 2040, säger: "Stockholm kan inte uppfylla dessa mål på egen hand - och samarbete är kärnan för vår klimatförändringsstrategi."
Årets rapporter visar även att europeiska städer ligger i framkanten vad gäller begränsning av klimatförändringar: 57 % av de europeiska städerna rapporterade en minskning av utsläppen, den högsta andelen i världen, och ligger långt över den globala andelen på 35 %. Dessutom har många europeiska städer gjort åtaganden tack vare Global Covenant of Mayors for Energy & Climate, den största globala koalitionen av städer i klimatfrågan.
Men rapporten visar även att städer i andra regioner, i synnerhet i Nordamerika, var mer benägna att samarbeta med företag, utveckla nya industrier och söka samarbetspartners inom den privata sektorn jämfört med europeiska städer.
Maia Kutner, head of cities på CDP, säger: "Vår rapport visar att städer inte behöver förlita sig på sig själva när det gäller att ta itu med klimatförändringar. De inser att vi är starka tillsammans och just därför samlades ett stort antal städer för att bilda Global Covenant of Mayors for Climate and Energy i juni.
Genom att samarbeta med den privata sektorn kan städer både stärka tillväxten av nya marknader och uppnå ännu större utsläppsminskningar. Att ta itu med klimatförändringar är en enorm affärsmöjlighet. Tiden är inne för städerna att ta tillfället i akt."
Om CDP
CDP, f.d. Carbon Disclosure Project, är en internationell, ideell organisation som ger tillgång till ett globalt system där företag, städer, länder och regioner kan mäta, offentliggöra, hantera och dela viktig miljöinformation.
CDP samarbetar med städer sedan 2008 för att möjliggöra en årlig rapportering av information vad gäller investeringsgraden inom klimatförändringar. Hundratals städer använder nu CDP:s plattform varje år för att rapportera om sina begränsnings- och anpassningsåtgärder i klimatfrågan samt en bättre hantering av sina klimatförändringsstrategier. CDP är officiell rapporteringspartner för C40 Cities Climate Leadership Group, och en officiell rapporteringsplattform för FN-stödda Compact of Mayors, som presenterades igen på Global Covenant of Mayors for Climate & Energy den 22 juni 2016. CDP:s arbete för städers offentliggöranden stöds av Bloomberg Philanthropies. Besök http://www.cdp.net eller följ oss på Twitter @CDP för mer information.
För pressinformation: kontakta [email protected] , +44(0)798 361 35 77
Share this article