UTZ Certified ambitie voor 2022: helft van de mondiale koffie-, cacao- en theeproductie duurzaam
AMSTERDAM, October 11, 2012 /PRNewswire/ --
Koers uitgezet tijdens jubileumcongres Eye on the Future
Over tien jaar moet 50% van de wereldwijde koffie-, cacao- en theeproductie verduurzaamd zijn. Dat is de ambitie die UTZ Certified uitsprak op het seminar 'Eye on the Future' dat gisteren in Amsterdam plaatsvond ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. Samen met partners stond UTZ stil bij de rol die ze als keurmerk en certficeringsprogramma bij die verduurzamingsslag kan spelen.
Schaalvergroting, meer betrokkenheid van de industrie en een nog relevanter netwerk van boeren, overheden, NGO's en andere relevante spelers in de productieketen: dat zijn de steekwoorden in de toekomstpannen van UTZ. Door technische innovatie te combineren met de kracht van de natuur, wil UTZ steeds meer boeren nog beter in staat stellen hun landbouwmethoden te verbeteren, zodat het milieu minder wordt belast, de oogst en de kwaliteit van hun producten verder verbetert, en hun inkomen stijgt. Better farming, better future dus.
Verbeterde capaciteitsopbouw
Gerenommeerde sprekers prezen de resultaten die UTZ in de afgelopen tien jaar samen met haar partners heeft neergezet en gaven tegelijkertijd aan waar de kansen in uitdagingen in de komende jaren zullen liggen. In de ogen van Kamau Kuria van Coffee Management Systems en Korotoum Doumbia van certificeringsinstantie CEMOI is toegang tot krediet, meer training en het meer en meer betrekken van kleine boeren bij certificeringsprogramma's, zodat zij hun hun levensomstandigheden kunnen verbeteren, de belangrijkste voor de koffie- en cacaosectoren in Ghana en Ivoorkust.
Het onmogelijke mogelijk maken
Heather Mak, co-auteur van Signed, Sealed en Delivered gaf aan dat het in het belang van boeren zou zijn als keurmerken tot een zekere mate van harmonisering van hun eisenpakket zouden komen. Nicko Debenham, Director Development and Sustainability van Armajaro benadrukte het belang van traceerbaarheid binnen de keten, focus op impact en strikte naleving van certificeringseisen. Gunter Pauli, auteur van The Blue Economy pleitte voor het mogelijk maken van het op het oog onmogelijke. Bijvoorbeeld door de inkomsten van boeren op een hoger plan te tillen door ze te leren hoe ze champignons kunnen kweken op koffieafval. Hij benadrukte het belang van drinkwater en bodembescherming, met name de toplaag, als essentieel onderdeel van certificeringsnormen. Tegelijkertijd onderstreepte hij de belangrijke rol die UTZ moet spelen in het verbeteren van de levensomstandigheden voor boeren.
Duurzame landbouw tot de norm
In zijn slotwoord gaf UTZ Certified Directeur Han de Groot aan dat UTZ zich onverminderd zal blijven richten op het verbeteren van de levensstandaard van boeren, door steeds grotere volumes te certificeren, maar ervoor te zorgen data die schaalvergroting hand in hand gaat met betere omstandigheden voor de boeren en de planeet. Want, zo constateerde bij: UTZ wil dat duurzame landbouw de gewoonste zaak van de wereld wordt.
WANT YOUR COMPANY'S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?
Newsrooms &
Influencers
Digital Media
Outlets
Journalists
Opted In
Share this article