Samenwerking tussen Yisheng Biopharma en het United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases aan een nieuw vaccin tegen ebolavirus
BEIJING, 14 december 2015 /PRNewswire/ -- Yisheng Biopharma Co., Ltd. ("Yisheng Biopharma"), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het onderzoek naar en de ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van vaccin-producten, maakte vandaag bekend dat Yisheng US Biopharma Inc., haar volledige dochtermaatschappij, een samenwerkingsverband is aangegaan met het United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases ("USAMRIID") ter ontwikkeling van een nieuw vaccin tegen het ebolavirus. Hierbij maken zij gebruik van nieuwe adjuvanstechnologie ("PIKA") met een op dubbelstrengs-RNA gebaseerde Toll-Like Receptor 3 (TLR-3)-agonist. Het op onderzoek gerichte samenwerkingsverband is voor beide organisaties een mogelijkheid voor de ontwikkeling van effectieve en veilige vaccin-producten tegen ebola en andere virussen.
Volgens de bepalingen van de overeenkomst zullen de wetenschappers bij USAMRIID de inzetbaarheid beoordelen van de PIKA-adjuvans voor een ebolavaccin of andere kandidaat-vaccins. De PIKA-adjuvans is een door Yisheng Biopharma ontwikkelde gepatenteerde technologie, en is in 2013 door het Chinese Nationale Ministerie van Wetenschap en Technologie genoemd als deel van de "National Key Medicine Innovation". Onlangs werd het door Yisheng Biopharma onafhankelijk ontwikkelde op PIKA-adjuvans gebaseerde rabiësvaccin een Fase 2-studie, dat zowel een veelbelovende profylactische als therapeutische werking heeft laten zien in de bestrijding van het dodelijke rabiësvirus.
"USAMRIID heeft veel ervaring opgedaan in het gebruik van vaccin-adjuvans," aldus Dr. Sina Bavari, Science Director bij USAMRIID. "TLR-3-agonisten zoals PIKA-adjuvans staan er om bekend de immuunrespons te versterken. Adjuvans zoals PIKA activeren innate immuunsignalen en kunnen worden gebruikt om een meer robuuste immuunrespons op het vaccin te effectueren."
"Wij zijn erg verheugd om de krachten te bundelen met USAMRIID om een effectiever en veilig ebolavaccin te ontdekken. Dat blijft een significante onvervulde medische behoefte. Onze PIKA-adjuvans heeft een breed toepassingspotentieel laten zien als revolutionaire innovatie nu series van nieuwe, op deze technologie gebaseerde vaccins tegen rabiës, HIV, Hepatitis-B, influenza, tuberculose en andere virussen preklinisch en klinisch worden onderzocht. Deze technologie kan paradigmaʹs in de klinische praktijk tegen vele menselijke en dierlijke virusinfecties aanzienlijk veranderen. We kijken ernaar uit om op termijn een update te geven van onze vooruitgang op deze fronten," verklaart Mr. Yi Zhang, Chairman van Yisheng Biopharma en projectleider van PIKA-adjuvanstechnologie.
Mr. Zhang verklaart nog tot slot: "Wij zijn onze onderzoeksmedewerkers wereldwijd erg dankbaar voor hun doorlopende steun voor PIKA-adjuvanstechnologie en de ontwikkeling van vaccins in de loop der jaren, waaronder The Pasteur Institute, US NIH, Chinese Center For Disease Control And Prevention (China CDC), China National Institutes For Food and Drug Control, DSO National Laboratories Singapore, Chinese Academy of Sciences, Australia QIMR, Sun Yat-Sen University of China, het Amerikaanse Aeras Pharmaceutical, en de Chinese Academy of Military Sciences."
Over het ebolavirus
Ebola hemorragische koorts (Eng: ebola hemorrhagic fever (ebola HF)), is een hevige en vaak dodelijke ziekte die voorkomt in mensen en niet-menselijke primaten (apen, gorilla's en chimpansees) die sporadisch de kop opsteekt sinds de initiële erkenning in 1976. De incubatietijd van ebola HF loopt uiteen van 2 tot 21 dagen. Het begin van de ziekte is abrupt en wordt gekenmerkt door koorts, hoofdpijn, gewrichts- en spierpijn, keelpijn en slapheid, gevolgd door diarree, overgeven en buikpijn. De huidige uitbraak in West-Afrika (de eerste bekende gevallen stammen uit maart 2014), is de grootste en meest complexe uitbraak van ebola sinds de ontdekking van de ziekte in 1976. Deze uitbraak heeft meer zieken en doden veroorzaakt dan alle eerdere uitbraken bij elkaar opgeteld. Het heeft zich ook verspreid tussen landen. Vanuit Guinea ging het de landsgrenzen over naar Sierra Leone en Liberia, door de lucht naar Nigeria en de VS en over land naar Senegal en Mali.
Over PIKA-adjuvanstechnologie
PIKA-adjuvanstechnologie is een gepatenteerde, door Yisheng Biopharma zelf ontwikkelde technologie. Het adjuvans is een dubbelstrengs-RNA dat zich gedraagt als Toll-like receptor-3 (TLR-3)-ligand bij de activering van natuurlijke immuuncellen, zoals dendritische cellen, macrofagen en NK-cellen. PIKA-adjuvans wordt geformuleerd als een component van op PIKA-adjuvans gebaseerd rabiësvaccin.
Over USAMRIID
De missie van het United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) is het leveren van toonaangevende medische vaardigheden in het tegengaan van en het verdedigen tegen huidige en opkomende biologische bedreigende agentia. Het onderzoek dat wordt uitgevoerd bij USAMRIID leidt tot medische oplossingen – vaccins, medicijnen, diagnostiek en informatie – dat ten goede komt aan zowel militair personeel als burgers. Het instituut speelt een sleutelrol als het toonaangevende militaire medische onderzoekslaboratorium voor het Defense Threat Reduction Agency's Joint Science and Technology Office for Chemical and Biological Defense. USAMRIID valt onder het U.S. Army Medical Research and Materiel Command.
[De informatie in dit persbericht weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de positie of het beleid van de overheid en hier kan dan ook geen officiële goedkeuring uit worden geconcludeerd.]
Over Yisheng Biopharma Co., Ltd.
Yisheng Biopharma Co., Ltd., gevestigd in Beijing in China, is biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het onderzoek naar en de ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van vaccin-producten. Het heeft ongeveer duizend medewerkers in China, de VS en Singapore.
Related Links
WANT YOUR COMPANY'S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?
Newsrooms &
Influencers
Digital Media
Outlets
Journalists
Opted In
Share this article