BAGSVÆRD, Danmark, March 28, 2014 /PRNewswire/ --
Novo Nordisk lancerer i dag 'Cities Changing Diabetes' - et nyt, ambitiøst initiativ, der har til formål at bekæmpe den eksplosive vækst i forekomsten af diabetes i verdens storbyer. 'Cities Changing Diabetes'-initiativet lanceres i Mexico City i dag og vil i de kommende måneder blive fulgt op med deltagelse af flere byer i henholdsvis USA, Europa og Asien.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120911/559804 )
For at se vores Multimedia News Release, venligst besøg:
http://www.multivu.com/mnr/7140059-novo-nordisk-cities-changing-diabetes
"Den globale diabetesepidemi er som en tsunami i slowmotion," siger Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør for Novo Nordisk. "Mange faktorer bidrager til væksten, men den vigtigste er urbanisering. 'Cities Changing Diabetes' er vores bud på et program, der skal få folk verden over til at arbejde sammen om at finde langsigtede og bæredygtige løsninger på den kolossale udfordring, diabetes er, både fra et menneskeligt og et økonomisk synspunkt."
Formålet med initiativet er i første omgang at kortlægge problemet, derefter udveksle ideer og bud på løsninger og til slut udarbejde konkrete handlingsplaner for de storbyer, der deltager i programmet.
Initiativet udvikles i samarbejde med University College London (UCL) med støtte fra Steno Diabetes Center, Danmark, en af verdens førende institutioner indenfor diabetesbehandling og -forebyggelse, samt med en række lokale partnere, herunder bl.a. behandlere, myndigheder, byplanlæggere, virksomheder, universiteter og relevante institutioner i lokalsamfundet.
I 2014 vil parterne arbejde sammen om at få en bedre forståelse af diabetesudfordringen i storbyerne med det formål at identificere, hvilke tiltag der skal til for at dæmme op for udviklingen.
To ud af tre med diabetes bor i en storby
Stigningen i antallet af mennesker med diabetes er et af verdens mest alvorlige sundhedsproblemer, og statistikken bliver værre år for år. Det anslås, at mere end en halv milliard mennesker vil have diabetes i 2030. I dag bor næsten to tredjedele af alle med diabetes i storbyerne, og de, der flytter til byen, har betydelig større risiko for at udvikle diabetes end dem, der bliver på landet.[1]
For første gang i menneskehedens historie bor der flere i byerne end på landet. I dag er tallet 52% - og i 2050 vil det tal være steget til 70% af verdens befolkning[2]. På grund af stigende velstand og øget forbrug, en mindre fysisk aktiv livsstil samt ulige adgang til behandling er livet i storbyerne en af de vigtigste årsager til den stigende forekomst af diabetes på globalt plan.
Mexico City er første by
Mexico City er den første storby, der deltager i 'Cities Changing Diabetes'-initiativet. Med en befolkning på 20 millioner er Mexico City i dag et af de største storbyområder i den vestlige verden.
Dr. Armando Ahued Ortega, sundhedsminister i Mexico City, fortæller, at tidlig diagnose og behandling af diabetes er et af de højt prioriterede områder i hans sundhedsforvaltning. "Vi har i forvejen implementeret større initiativer til bekæmpelse af overvægt, fedme og diabetes, og nu begynder vi at se resultaterne. Men diabetes er stadig en enorm byrde for byens sundhedsvæsen. Jeg ser frem til at få resultaterne af den første forskningsfase, der indledes i dag, da de vil give et solidt grundlag for at udvikle en integreret tilgang til at bekæmpe diabetes. Jeg er meget stolt af, at Mexico City er den første by, der deltager i det globale 'Cities Changing Diabetes'-initiativ."
Den officielle lancering af 'Cities Changing Diabetes' finder sted i dag kl. 10.00 CST (kl. 17 dansk tid) i Mexico City på Museo Interactivo de Economía (MIDE). Se mere på citieschangingdiabetes.com.
Om UCL (University College London)
UCL blev grundlagt i 1826. Det var det første engelske universitet, der blev etableret efter Oxford og Cambridge, og det første, der optog studerende uanset race, klasse, religion og køn og tilbød systematisk undervisning i jura, arkitektur og medicin. UCL rangerer blandt verdens førende universiteter i henhold til en række internationale ranglister og oversigter. UCL har 27.000 studerende fra knap 140 lande og ca. 11.000 medarbejdere. Den årlige omsætning er knap 1 mia. britiske pund.
Se mere på http://www.ucl.ac.uk.
Om Steno Diabetes Center
Steno Diabetes Center er en af verdens førende institutioner indenfor diabetesbehandling og -forebyggelse. Steno ejes af Novo Nordisk A/S og er en 'not for profit'-organisation, der arbejder i partnerskab med det danske sundhedssystem. Steno står for behandlingen af ca. 5.600 mennesker med diabetes årligt. Se mere på http://www.steno.dk.
Referencer
1. IDF Diabetes Atlas. International Diabetes Federation 2013. 6th edition
2. World Urbanization Prospects, the 2011 Revision. United Nations, Department of Economic and Social Affairs
Yderligere information
Medier:
Katrine Sperling
+45-4442-6718
[email protected]
Video:
http://www.multivu.com/mnr/7140059-novo-nordisk-cities-changing-diabetes
Share this article