Kvinderne og sprogrejser sikrer Danmark global 2. plads i engelsk
KØBENHAVN, November 15, 2016 /PRNewswire/ --
PRESSEMEDDELELSE: Den toneangivende EPI-rapport om verdens engelskkundskaber sender Danmark op fra 3. til 2. pladsen foran både Sverige og Norge - godt hjulpet på vej af kvinderne. Ekspert: Godt nyt, at Danmark er på vej mod førersædet af verdensindekset.
Danmark er rykket op fra 3. til 2. pladsen i den årlige EPI- undersøgelse (English Proficiency Index) fra EF Education First, der er det toneangivende verdensindeks over ikke-engelsktalende landes engelskkundskaber.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150428/740528 )
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20161114/438872 )
EPI-resultaterne, der offentliggøres over hele verden i dag, tirsdag den 15. november 2016, baserer sig på data fra over 950.000 individuelle tests gennemført i 72 lande, hvor Danmark med en score på 71,15 nu placerer sig som nummer 2 på verdensranglisten - blot ét point bag Holland, der bibeholder pladsen som verdens nummer 1 med 72,16 point. Sverige og Norge er hhv. nummer 3 og nummer 4.
»Det plejer at være en vittighed blandt os danskere at spøge med eksempelvis vores politikeres engelskkundskaber. Men det er altså ikke symptomatisk for den almindelige befolkning; vi danskere er generelt ekstremt dygtige til engelsk - bedre end både nordmændene og svenskerne«, udtaler Niels Bo Daugaard, landechef i Danmark for svenske EF Education First, der er verdens største, private uddannelsesorganisation, og som hvert år sender tusindvis af danskere på sprogrejser og udvekslingsophold for at videreuddanne disse i bl.a. engelsk, spansk og kinesisk.
Ekspert: Vi er nødt til at lære engelsk
Én af dem, der jubler over Danmarks oprykning er Frans Gregersen, professor hos Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet:
»Det er rigtig godt nyt, at Danmark er på vej mod førersædet af verdensindekset. Én af grundene til, at vi danskere er så gode til engelsk, er, at vi ikke kan klare os ude i den store verden med vores eget sprog, så vi er nødt til at lære engelsk og hele tiden blive bedre til det. En anden er, at rigtig meget af vores kulturelle input får vi fra TV og film, som vi netop ikke dubber, men i stedet tager for hvad det er - så så snart du tænder for fjernsynet, har du et levende engelskkursus«, forklarer Frans Gregersen.
»For os i Danmark er det at kunne tale engelsk en selvfølgelighed. Vi er gode til at holde det ved lige, men det er op til den enkelte at gøre sig endnu bedre -eksempelvis via kurser eller andre former for viderelæring- for vi vil gerne holde os konkurrencedygtige«, uddyber han.
Kvinder taler tre gange så meget som mænd
En global fællesnævner for alle 72 lande er, at kvinderne er markant bedre til at tale engelsk end mændene - og forskellen er størst i de nordiske lande. En del af forklaringen skal ifølge EF Education Firsts analyse- og forskningsenhed, EF Learning Labs, findes ved at se på kvinders talevaner generelt. Ifølge en undersøgelse fra University of Maryland School of Medicine (udgivet oprindeligt i The Journal of Neuroscience) taler kvinder faktisk op til 3 gange så meget som mænd målt på antal af ord (7.000 dagligt for mænd, 20.000 dagligt for kvinder) - og dét påvirker engelskkundskaberne:
»Kvinder har et meget højere niveau af det såkaldte sprog-protein, der gør, at vi udtrykker os lettere og oftere. Øvelse gør som bekendt mester, hvorfor en del af forklaringen på kvinders engelsksproglige suverænitet over mænd kan findes i kvinders øgede talestrøm«, udtaler Niels Bo Daugaard.
Andre årsager kan ifølge EF Education First findes i, at kvinder udvikler deres sprog fra en tidligere alder end mænd, og det forspring tager de altså med sig ud i livet. Derudover har det også betydning, at kvinder er bedre til at udvikle optimale læringsmetoder, når de lærer et nyt sprog, end mænd generelt er.
Om EF Education First:
Med 40.000 ansatte fordelt på 500 skoler og kontorer i over 50 lande er EF Education First verdens største private uddannelsesorganisation. I Danmark er virksomheden bedst kendt under det mere folkelige pseudonym »EF Sprogrejser«.
EF Education First er grundlagt i 1965 i Lund, Sverige, har været i Danmark siden 1968 og fokuserer på sprog, uddannelse og kulturel udveksling med en dedikeret mission om at »åbne verden gennem uddannelse«. I dag har virksomheden hovedkontor i Lucerne, Schweiz.
EF EPI-undersøgelsen er foretaget af EF Learning Labs, der er EF Education Firsts innovations- og forskningsenhed.
WANT YOUR COMPANY'S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?
Newsrooms &
Influencers
Digital Media
Outlets
Journalists
Opted In
Share this article