Het Institute for New Economic Thinking maakt rapport bekend van INET-raad over de eurocrisis
NEW YORK, 25 juli 2012 /PRNewswire/ -- Europa staat op de drempel van een catastrofe. De breuklijnen in de eurozone zijn duidelijk zichtbaar en de interactie tussen markten, inadequate instellingen en de niet-duurzame politieke omstandigheden in veel landen zorgen ervoor dat de Europese economie in een depressie terechtkomt en de eurozone kan desintegreren.
Het is met een gevoel van urgentie en de wens om deze gevaarlijke omstandigheden dat het Institute for New Economic Thinking (INET) de vorming gesponsord heeft van de INET-raad betreffende de eurozonecrisis (Council on the Euro Zone Crisis, ICEC) die bestaat uit 17 toonaangevende Europese economen. De groep hield haar eerste vergadering op 26-27 juni in Brussel en sindsdien heeft een non-stop virtuele vergadering plaatsgevonden.
Terwijl de druk in de richting van desintegratie van de euro toeneemt en de diepe sociale onrust in Spanje, Italië en andere landen uitbreekt, voelden de leden van de INET-raad van de eurozone zich genoodzaakt om een kort rapport uit te brengen. Hierin staat een visie van hoe de eurozone zou kunnen worden hersteld en vernieuwd op dit wanhopige moment.
Het rapport erkent dat er weinig overlap is tussen wat economisch en financieel nodig is om de gebreken in het eurozonesysteem te herstellen en wat politiek haalbaar is in een omgeving die is gedegenereerd tot wantrouwen tussen de naties binnen het systeem. Het is in deze context dat de ICEC de volgende aanbevelingen heeft:
1. Deze dramatische situatie is het resultaat van een eurozonesysteem dat grondig is verwoest. Dit systematische falen heeft een hausse in kapitaalstromen en krediet verergerd en de nasleep daarvan gecompliceerd toen de hausse werd gevolgd door een periode van recessie.
2. Het is de verantwoordelijkheid van alle Europese naties die partij waren bij het gebrekkige ontwerp, de bouw en de implementatie van de euro om bij te dragen aan een oplossing.
3. Bij afwezigheid van een collectieve inspanning zal de eurozone snel uit elkaar vallen. De spanningen zijn gedurende een lange tijd opgebouwd en de omstandigheden in verschillende landen zijn niet veel langer sociaal of politiek duurzaam.
4. Bij het formuleren van aanbevelingen maakt het ICEC-rapport een duidelijk onderscheid tussen de erfenisproblemen die zijn ontstaan door het disfunctionele ontwerp van de eurozone in de afgelopen 10 jaar en de uitdagingen van herontwerp die de bestendigheid van het eurozonesysteem zouden herstellen.
5. Men kan de erfeniskwesties niet aanpakken zolang er geen duidelijke betrokkenheid is bij lange termijn herontwerp.
6. Tegelijkertijd is het onmogelijk om lange termijn mechanismen, zoals een bankunie, op te bouwen zolang als de erfeniskwestie van schuldonevenwichtigheden, concurrentievermogen en kapitaalontoereikendheid van financiële instellingen de weg naar een gezond Europa belemmeren.
Zie het rapport voor meer details over de aanbevelingen. De ICEC zal de volgende keer bijeenkomen in de vroege herfst om scenario's te onderzoeken die het uiteenvallen van de eurozone en de gevolgen daarvan, een herschikking van de eurozone in twee blokken, en de rol van het Verenigd Koninkrijk in de toekomst van Europa omvatten.
MEDIACONTACT
Eric J. Weiner
Director of Communications & Senior Editor
Het Institute For New Economic Thinking
Email: [email protected]
Tel: +1-212-493-3327
INFORMATIE OVER HET INSTITUTE FOR NEW ECONOMIC THINKING
Het Institute for New Economic Thinking (INET) werd gelanceerd in 2009 en wordt gedreven door de wereldwijde financiële crisis. Het INET is gewijd aan het stimuleren van een wereldwijde gemeenschap van volgende generatie economische leiders, het bevorderen van nieuw economische denken en het inspireren van de economische beroepsgroep om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan.
INETeconomics.org
WANT YOUR COMPANY'S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?
Newsrooms &
Influencers
Digital Media
Outlets
Journalists
Opted In
Share this article