79 procent van alle organisaties is niet in staat om technologie optimaal te gebruiken
'S-HERTOGENBOSCH, October 16, 2012 /PRNewswire/ --
Recent onderzoek toont aan dat verouderende legacysystemen de oorzaak zijn
Een nieuw onderzoek dat Ricoh Europe vandaag publiceerde, toont aan dat verouderende legacysystemen in de backoffice 79 procent van de Europese bedrijven tegenhouden om hun bedrijfskritieke documentprocessen volledig te stroomlijnen. Deze trend doet zich voor ondanks het feit dat de meeste bedrijven de transformerende kracht erkennen van nieuwe technologieën om hen te helpen beter te reageren op een snel veranderende markt. Het wijst ook op het gebrek aan een totaalaanpak op het vlak van bedrijfstechnologie en bedrijfskritieke documentprocessen in Europa vandaag.
Het onderzoek, deel twee van de Ricoh Document Governance Index 2012, toont aan dat Europese bedrijven wel zeggen dat nieuwe innovaties zoals smartphones en tablets hen wel helpen bij het beheren van hun bedrijfskritieke documentprocessen, maar dat ze daarentegen niet maximaal gebruik kunnen maken van die technologie omdat hun oudere systemen er geen volledige ondersteuning voor bieden. Het onderzoek bevestigt hoe verleidelijk nieuwe technologie kan zijn: 78 procent van de zakelijke leiders geeft toe dat ze investeren in nieuwe technologie voordat ze volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden van hun huidige systemen. Er werd ook een sterk verschil duidelijk tussen investeringen in technologie voor de front- en backoffice: nieuwe technologie vindt het vaakst zijn weg in de frontoffice en de integratie met de backoffice wordt hierbij vaak over het hoofd gezien. Deze onsamenhangende aanpak op het vlak van procesbeheer kan betekenen dat documentprocessen worden blootgesteld aan bottlenecks, dubbel uitgevoerde taken en beveiligingsrisico's.
Mark Boelhouwer, Director Strategy & Operations bij Ricoh Nederland: "Of bedrijven geloven dat tablets en smartphones de bedrijfshulpmiddelen van de toekomst zijn of dat ze denken dat een nieuwe innovatiegolf ze zal vervangen; het is duidelijk dat de door technologie gestuurde verandering niet meer te stoppen is en daarbij horen nu eenmaal nieuwe werk- en communicatiemethoden. Voor bedrijven is de uitdaging het plannen op de lange termijn en ervoor te zorgen dat iedereen in de organisatie op hetzelfde moment dezelfde reis volgt. Dat betekent dat de front- en backoffice volledig geïntegreerd moeten worden, dat informatie vlot toegankelijk moet zijn en dat samenwerking en kennisdelen probleemloos verlopen in de hele organisatie."
Het onderzoek toont ook de verwarring aan die er momenteel heerst over hoe de cloud het best kan worden gebruikt om voordeel voor bedrijven op te leveren. Terwijl 70 procent van de Europese bedrijven de cloud gebruikt om mobiele toegang tot documentprocessen mogelijk te maken, gelooft slechts 50 procent dat de cloud het beheren van documentprocessen eenvoudiger maakt. Dit wijst op een gebrek aan planning bij zakelijke leiders die wel in de cloud investeren, maar niet de structuur
implementeren die noodzakelijk is zodat het nieuwe systeem de gewenste verbeteringen oplevert. Het betekent ook dat vele bedrijven geen profijt zullen halen van de voorspelde jaarlijkse boost van €160 miljard[1] die de Europese Commissie voorspelt als het economisch voordeel van cloud computing voor het BBP van de EU tegen 2020.
Mark Boelhouwer besluit: '"Europese organisaties moeten nu handelen om hun bedrijfskritieke processen samen met de door hun gebruike technologie te controleren om te garanderen dat hun bedrijven zo efficiënt mogelijk werken. Er is een beter begrip nodig van de manier waarop kritieke documentprocessen werken, over hoe informatie stroomt binnen een bedrijf en hoe technologie hierbij helpt. Alleen zo kunnen mogelijke problemen gevonden en verholpen worden. De innovaties binnen de technologische wereld zullen sneller dan ooit tevoren gaan; daarom moeten bedrijven nu handelen om de concurrentie voor te blijven."
Het rapport, opgemaakt door Coleman Parkes Research in opdracht van Ricoh werd samengesteld op basis van 1075 interviews met C-level executives, directeuren en andere werknemers in Europa. Het is het tweede deel van een reeks rapporten over hoe bedrijven hun bedrijfskritieke documentprocessen koppelen aan hun beschikbare technologie en werknemers om zo een volledig verbonden organisatie te bekomen.
Over de Ricoh Document Governance Index 2012
Een nieuw perspectief: Ricoh Document Governance Index 2012 is een onafhankelijke onderzoeksstudie die werd uitgevoerd door Coleman Parkes Research in opdracht van Ricoh Europe PLC. Het levert een frisse nieuwe kijk op hoe bedrijfskritieke documentprocessen in heel Europa worden beheerd en het bouwt verder op de vorige Indexen van Ricoh: de Ricoh Document Government Index 2009 en de Ricoh Process Efficiency Index 2011.
Het onderzoek richt zich op bedrijfskritieke documentprocessen; dit zijn de basisinteracties in een organisatie die zich regelmatig en continu voordoen. Er kunnen veel documenten mee gemoeid zijn, maar het belangrijkste punt is dat ze een rechtstreekse impact hebben op de interactie met klanten en werknemers. Ze omvatten documentprocessen binnen HR, financieel management en financiële rapportage, inkoop, debiteuren en crediteuren.
Het onderzoek bestond uit 1075 interviews met C-level executives, directeuren en andere werknemers van grote (meer dan 1000 werknemers), middelgrote (500-999 werknemers) en kleine (minder dan 500 werknemers) organisaties in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavië (Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken), Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
De organisaties zijn actief in de sectoren onderwijs, legal, energie, gezondheidszorg, de publieke sector, verkoopssector, productie en de financiële dienstensector. Er werden ook kwalitatieve interviews uitgevoerd met Europese C-level executives om meer inzicht te krijgen in hoe ze hun bedrijfskritieke documentprocessen beheren.
--------------------------------------------------
1. Lees de strategie van de Europese Commissie: 'Het aanboren van het potentieel van cloud computing in Europa', http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/12/1025&format=HTML&aged=0&language=NL&guiLanguage=en
Over Ricoh
Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare scanoplossingen voor kantooromgevingen, production printing, documentmanagement systemen en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio's. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2011 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.942 miljard yen (ongeveer 23 miljard USD).
Het grootse deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast gespecialiseerde industriële producten en digitale camera's die vaak in de prijzen zijn gevallen. Het bedrijf staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.
Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te transformeren en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.
Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Corporate Public Relations Manager
T. +31(0)73-645-27-19 M. +31(0)6-46-18-35-66
E: [email protected]
Volg ons op Twitter: @RicohNL
WANT YOUR COMPANY'S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?
Newsrooms &
Influencers
Digital Media
Outlets
Journalists
Opted In
Share this article